Karaj receptek

Wellington karaj

  Hozzávalók   70 dkg rövidkaraj csont nélkül 30 dkg szeletel bacon szalonna 1 csomag leveles tészta 30 dkg gomba (vargánya vagy csiperke) 1 szál póréhagyma 1 csomag petrezselyemzöld 10 dkg vaj fűszerek: só, bors, lestyán 1 db tojás sárgája   Elkészítés   A megmosott húsról leitatjuk a vizet, sózzuk és borsozzuk. A vajat felolvasztjuk… Tovább »

Kapros túróval töltött karaj

Ha gyorsan szeretnél valami különlegeset készíteni, akkor ajánlom ezt a receptet. A tehéntúró helyett tehetünk bele juhtúrót is, de mivel ennek nagyon erőteljes íze van, kevesebb kell bele. Ekkor 25 dkg juhtúróhoz adunk 4 evőkanál tejfölt, és ezt keverjük el a többi hozzávalóval. Kapros túróval töltött karaj   Hozzávalók   8 szelet karaj 50 dkg… Tovább »

Töltött karaj

Sonkás-gombás töltött karaj   Hozzávalók   10 szelet karaj 2 evőkanál olíva olaj 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 10 dkg sonka 3 fej gomba 1 csomag petrezselyemzöld 10 dkg reszelt sajt fűszerek: só, bors, 2 db morzsolt zsályalevél 2 db tojás liszt zsemlemorzsa olaj a sütéshez   Elkészítés   A húst kiklopfoljuk, a… Tovább »

Grillezett karaj

A karaj grillezésénél arra kell odafigyelni, hogy ez egy száraz hús. Fontos, hogy ha bepácoljuk, sót ne tegyünk a páclébe, mert elvonja azt a kevés folyadékot is, ami a húsban található. körülbelül 1,5-2 cm-es szeleteket grillezzünk. Az ennél vékonyabb hússzeletekből lesz a “cipőtalp”. Nagyon fontos, hogy magas hőmérsékleten süssük, ezért a grillrács maximum 5-6 centire… Tovább »

Rántott hús

A karaj a sertés egyik legszárazabb húsa, de néhány fortéllyal sokat javíthatunk ezen. A legtöbben a karajból rántott húst készítenek, lássuk ennek receptjét. Rántott hús   Hozzávalók   Személyenként 2 szelet csont nélküli karaj liszt zsemlemorzsa 2-3 tojás 1-2 evőkanál tejföl fűszerek: só, bors, rozmaring, fokhagymagranulátum olaj   Elkészítés   A hússzeleteket nem túl vékonyra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!