Karaj receptek

Tepsis karaj

  Hozzávalók   6 szelet karaj 2 fej lilahagyma 1 egész brokkoli 80 dkg burgonya 15 dkg reszelt sajt 2-4 dl főzőtejszín fűszerek: só, őrölt szerecsendió, friss bazsalikom levél   Elkészítés   A karajszeletek szélén az ínt bevágjuk 2-3 helyen, klopfoljuk és megszórjuk a szerecsendióval. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felszeleteljük, a brokkolit rózsákra szedjük,… Tovább »

Vasi pecsenye

A karaj készítésének van két “titkos” fortélya. Bármilyen fogást is készítünk belőle, sózni csak az utolsó pillanatban szabad, mert egyébként a só elvonná a nedvességet az egyébként is száraz húsból.Ha egy hús száraz (ilyen pl. a karaj, a pulykamell, vagy a sertés comb), akkor vigyünk bele nedvességet úgy, hogy egy éjszakára folyadékba áztatjuk (ez lehet… Tovább »

Wellington karaj

  Hozzávalók   70 dkg rövidkaraj csont nélkül 30 dkg szeletel bacon szalonna 1 csomag leveles tészta 30 dkg gomba (vargánya vagy csiperke) 1 szál póréhagyma 1 csomag petrezselyemzöld 10 dkg vaj fűszerek: só, bors, lestyán 1 db tojás sárgája   Elkészítés   A megmosott húsról leitatjuk a vizet, sózzuk és borsozzuk. A vajat felolvasztjuk… Tovább »

Orjaleves

Bármilyen húslevest is készítek, mindegyik főzését úgy kezdem, hogy a húst és/vagy csontot megmosom és felteszem főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Amikor felforrt, leöntöm róla a vizet, ismét megmosom a húst és/vagy csontot, kimosom a fazekat is, és így kezdem el a tényleges leves főzést. Ezáltal a levesünk gyönyörű tiszta lesz. Persze, ezt a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!