Karaj receptek

Töltött karaj

  Hozzávalók   1 kg rövidkaraj10 vékony szelet bacon szalonna 2 dl fehérbor2 fej vöröshagyma A töltelékhez 40 dkg gomba2 evőkanál olívaolaj2 zsemle2 tojás sárgája1 fej vöröshagymafűszerek: só, őrölt bors, 1 csomag petrezselyemzöld, őrölt szerecsendió, őrölt gyömbér   Elkészítés   A zsemlét beáztatjuk.A megtisztított és felszeletelt vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajban, majd rátesszük a vékonyra szeletelt gombát…. Tovább »

Karácsonyi pácolt karaj

  Hozzávalók   1 egész rövid karaj csontozva3 dl száraz fehér bor2-3 szál friss rozmaring A páchoz 2 dl szójaszósz1 dl Worchestershire szósz2 dl olívaolaj4-4 evőkanál balzsamecet és barna cukor5 gerezd zúzott fokhagymaőrölt bors A mártáshoz 2-2 evőkanál sűrített paradicsom és szójaszósz2 dl vörösbor2 evőkanál barna cukor1 evőkanál olívaolaj5 dkg vaj5 dl alaplé (azzal együtt,… Tovább »

Karaj-steak

  Hozzávalók   1 kg sertés karaj csont nélkül5 evőkanál olívaolaj3 gerezd fokhagymasó A páchoz 3-4 dl olaj2 gerezd fokhagyma préselve1 evőkanál fűszerpaprika1-1 teáskanál borsikafű és rozmaringízlés szerint chilipehely   Elkészítés   A húst megmossuk, majd papírtörlő segítségével szárazra itatjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük. Egy kisebb edénybe beletesszük a húst, és ráöntjük a pácot. A… Tovább »

Szójás-mézes karaj

  Hozzávalók   1,5 kg csontos karaj 6 gerezd fokhagyma6-6 evőkanál szójaszósz és méz3 evőkanál szezámolaj 6-8 evőkanál olívaolaj   Elkészítés   Összekeverjük a szezámolajat a szójaszósszal és a préselt fokhagymával. A keveréket rákenjük a megmosott és szárazra törölt karajra. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a karaj minden… Tovább »

Édes-savanyú Tangsuyuk

Folytassuk kalandozásunkat a koreai ételek birodalmában. Ez az étel kivételesen nem csípős, bár aki szereti, chili szószt adhat hozzá, mártogatósnak.     Hozzávalók   1 kg csont nélküli karajfűszerek: só, őrölt bors, reszelt gyömbér1 szál sárgarépa2 szál újhagyma20 dkg gombafél uborka A tésztához 1 csésze étkezési keményítő1 egész tojás1 evőkanál olívaolajolaj a sütéshez Tangsuyuk mártás… Tovább »

Gombás karaj

Hozzávalók   8 szelet karaj 70 dkg csiperke gomba 1 csomag újhagyma 2 gerezd fokhagyma 15 dkg kolozsvári szalonna 25 dkg mascarpone fűszerek: só, őrölt szerecsendió, petrezselyemzöld 25 dkg reszelt sajt 5 dkg vaj   Elkészítés   A szalonnát apró kockákra-, a gombát szeletekre vágjuk. A húst klopfoljuk és megszórjuk szerecsendióval. 3 dkg felforrósított vajban… Tovább »

Tepsis karaj

  Hozzávalók   6 szelet karaj 2 fej lilahagyma 1 egész brokkoli 80 dkg burgonya 15 dkg reszelt sajt 2-4 dl főzőtejszín fűszerek: só, őrölt szerecsendió, friss bazsalikom levél   Elkészítés   A karajszeletek szélén az ínt bevágjuk 2-3 helyen, klopfoljuk és megszórjuk a szerecsendióval. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felszeleteljük, a brokkolit rózsákra szedjük,… Tovább »

Mézes-mustáros sült karaj

  Hozzávalók   1,5 kg csontos hosszúkaraj 6-8 dl tej 5 gerezd fokhagyma 4 evőkanál méz 2 evőkanál Dijoni mustár fűszerek: só, bors, zsályalevél 5 szelet bacon szalonna 2 dl muskotályos bor   Elkészítés   A karajt megmossuk, majd leitatjuk róla a vizet. Mindegyik borda mellett csontig bevágjuk, majd a csontokat megtisztítjuk az inaktól és… Tovább »

Vasi pecsenye

A karaj készítésének van két “titkos” fortélya. Bármilyen fogást is készítünk belőle, sózni csak az utolsó pillanatban szabad, mert egyébként a só elvonná a nedvességet az egyébként is száraz húsból.Ha egy hús száraz (ilyen pl. a karaj, a pulykamell, vagy a sertés comb), akkor vigyünk bele nedvességet úgy, hogy egy éjszakára folyadékba áztatjuk (ez lehet… Tovább »

Rozmaringos sült karaj

  Hozzávalók   1 egész csontozott rövidkaraj 0,5-0,8 dl tej 1 fej fokhagyma 3 dl fehérbor fűszerek: só, 4-5 friss rozmaring ág   Elkészítés   A húst mossuk meg, és tegyük egy nagyobb tálba. A fokhagymát pucoljuk meg, kicsit lapítsuk ki a gerezdeket, és szórjuk a hús mellé. Öntsük le annyi tejjel, ami ellepi, és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!