Karaj receptek

Karaj-steak

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1 kg sertés karaj csont nélkül
5 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma

A páchoz

3-4 dl olaj
2 gerezd fokhagyma préselve
1 evőkanál fűszerpaprika
1-1 teáskanál borsikafű és rozmaring
ízlés szerint chilipehely

 

Elkészítés

 

  1. A húst megmossuk, majd papírtörlő segítségével szárazra itatjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük.
  2. Egy kisebb edénybe beletesszük a húst, és ráöntjük a pácot. A lényeg, hogy a pác belepje a húst, ezért ha szükséges, öntünk még rá olajat. Letakarjuk, és 2-3 napra hűtőbe tesszük.
  3. Felhasználás előtt fél órával vegyük ki a húst a hűtőből.
  4. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd a hús mindegyik oldalát kérgesítsük.
  5. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A kérgesített hús mindegyik oldalát sózzuk meg, tegyük egy tepsibe (a tepsit olajozzuk ki a páccal), és szeleteljük rá a fokhagymát (ha van friss rozmaring águnk, tegyünk mellé azt is). 
  6. 160 fokos sütőben 15 percig sütjük. Sütés után 5-10 percig pihentetjük.

Akár almasalátával is tálalhatjuk.

 

A baktérium,-, gomba-, és vírusellenes fokhagymáról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Nagyon értékes információkat adsz ebben a bejegyzésedben, köszönöm szépen. Ajánlom megtekinteni a https://fasirt.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!