A karaj a sertés egyik legszárazabb húsa, de néhány fortéllyal sokat javíthatunk ezen. A legtöbben a karajból rántott húst készítenek, lássuk ennek receptjét.
Rántott hús
Hozzávalók
Személyenként 2 szelet csont nélküli karaj
liszt
zsemlemorzsa
2-3 tojás
1-2 evőkanál tejföl
fűszerek: só, bors, rozmaring, fokhagymagranulátum
olaj
Elkészítés
- A hússzeleteket nem túl vékonyra kiklopfolom, a szélein az ínt bevágom.
Egy kis tálkába olajat öntök és egy kenőecset segítségével bekenem a szeleteket. Ezután fűszerezem, majd ugyanezt megcsinálom a másik oldalával is. 2-3 órára hűtőbe teszem. - A felvert tojásba belekeverem a tejfölt, ettől ropogós lesz a panír.
- A szokásos módon bepanírozom a hússzeleteket (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő, forró olajban kisütöm.
Sült krumplival, salátával tálalom.
Kedves Egészségtudatos,
Köszönöm a kedves szavakat!
Szuper bejegyzés, gratulálok hozzá szívből. Javaslom megnézni a https://keto-diet.blog.hu/ oldalt.