forrás: pixabay.com
Hozzávalók
1 egész csontozott rövidkaraj
0,5-0,8 dl tej
1 fej fokhagyma
3 dl fehérbor
fűszerek: só, 4-5 friss rozmaring ág
Elkészítés
- A húst mossuk meg, és tegyük egy nagyobb tálba. A fokhagymát pucoljuk meg, kicsit lapítsuk ki a gerezdeket, és szórjuk a hús mellé. Öntsük le annyi tejjel, ami ellepi, és letakarva egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
- Másnap tegyük bele egy tepsibe, öntsük alá a fehérbort, tegyünk bele friss rozmaring ágakat, takarjuk le fóliával és 180 fokra előmelegített sütőben puhulásig pároljuk.
- Amikor a hús puha, levesszük róla a fóliát, minden oldalát megsózzuk, és pirulásig tovább sütjük a sütőben (kb. 10-15 perc).
Krumplipürével, zöldségekkel tálaljuk.
A rozmaring kiváló fűszere a húsoknak, emellett a népi gyógyászatban is alkalmazzák. Akár balkonládában is termeszthetünk, és mivel fagytűrő növény, télen sem kell lemondanunk a friss fűszerről. A rozmaring szaporításáról és gondozásáról itt olvashatsz bővebben.
Kedves Egészségtudatos,
Köszönöm a kedves szavakat!
Remek recept,csak gratulálni tudok hozzá és köszönöm. Ajánlom megtekinteni a https://tarja.cafeblog.hu/ oldalt.