Karaj receptek

Rozmaringos sült karaj

forrás: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1 egész csontozott rövidkaraj

0,5-0,8 dl tej

1 fej fokhagyma

3 dl fehérbor

fűszerek: só, 4-5 friss rozmaring ág

 

Elkészítés

 

  1. A húst mossuk meg, és tegyük egy nagyobb tálba. A fokhagymát pucoljuk meg, kicsit lapítsuk ki a gerezdeket, és szórjuk a hús mellé. Öntsük le annyi tejjel, ami ellepi, és letakarva egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
  2. Másnap tegyük bele egy tepsibe, öntsük alá a fehérbort, tegyünk bele friss rozmaring ágakat, takarjuk le fóliával és 180 fokra előmelegített sütőben puhulásig pároljuk.
  3. Amikor a hús puha, levesszük róla a fóliát, minden oldalát megsózzuk, és pirulásig tovább sütjük a sütőben (kb. 10-15 perc).

Krumplipürével, zöldségekkel tálaljuk. 

 

A rozmaring kiváló fűszere a húsoknak, emellett a népi gyógyászatban is alkalmazzák. Akár balkonládában is termeszthetünk, és mivel fagytűrő növény, télen sem kell lemondanunk a friss fűszerről. A rozmaring szaporításáról és gondozásáról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Köszönöm a kedves szavakat!

  2. Egészségtudatos says:

    Remek recept,csak gratulálni tudok hozzá és köszönöm. Ajánlom megtekinteni a https://tarja.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!