Karaj-steak

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

1 kg sertés karaj csont nélkül

5 evőkanál olívaolaj

3 gerezd fokhagyma

A páchoz

3-4 dl olaj

2 gerezd fokhagyma préselve

1 evőkanál fűszerpaprika

1-1 teáskanál borsikafű és rozmaring

ízlés szerint chilipehely

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, majd papírtörlő segítségével szárazra itatjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük.
  2. Egy kisebb edénybe beletesszük a húst, és ráöntjük a pácot. A lényeg, hogy a pác belepje a húst, ezért ha szükséges, öntünk még rá olajat. Letakarjuk, és 2-3 napra hűtőbe tesszük.
  3. Felhasználás előtt fél órával vegyük ki a húst a hűtőből.
  4. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd a hús mindegyik oldalát kérgesítsük.
  5. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A kérgesített hús mindegyik oldalát sózzuk meg, tegyük egy tepsibe (a tepsit olajozzuk ki a páccal), és szeleteljük rá a fokhagymát (ha van friss rozmaring águnk, tegyünk mellé azt is). 
  6. 160 fokos sütőben 15 percig sütjük. Sütés után 5-10 percig pihentetjük.

Akár almasalátával is tálalhatjuk.

A baktérium,-, gomba-, és vírusellenes fokhagymáról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »