Karaj-steak
Hozzávalók
1 kg sertés karaj csont nélkül
5 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
só
A páchoz
3-4 dl olaj
2 gerezd fokhagyma préselve
1 evőkanál fűszerpaprika
1-1 teáskanál borsikafű és rozmaring
ízlés szerint chilipehely
Elkészítés
- A húst megmossuk, majd papírtörlő segítségével szárazra itatjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük.
- Egy kisebb edénybe beletesszük a húst, és ráöntjük a pácot. A lényeg, hogy a pác belepje a húst, ezért ha szükséges, öntünk még rá olajat. Letakarjuk, és 2-3 napra hűtőbe tesszük.
- Felhasználás előtt fél órával vegyük ki a húst a hűtőből.
- Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd a hús mindegyik oldalát kérgesítsük.
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A kérgesített hús mindegyik oldalát sózzuk meg, tegyük egy tepsibe (a tepsit olajozzuk ki a páccal), és szeleteljük rá a fokhagymát (ha van friss rozmaring águnk, tegyünk mellé azt is).
- 160 fokos sütőben 15 percig sütjük. Sütés után 5-10 percig pihentetjük.
Akár almasalátával is tálalhatjuk.
A baktérium,-, gomba-, és vírusellenes fokhagymáról itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!