Szójás-mézes karaj

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

1,5 kg csontos karaj

6 gerezd fokhagyma

6-6 evőkanál szójaszósz és méz

3 evőkanál szezámolaj

6-8 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

  1. Összekeverjük a szezámolajat a szójaszósszal és a préselt fokhagymával. A keveréket rákenjük a megmosott és szárazra törölt karajra.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a karaj minden oldalát hirtelen megsütjük benne (kérgesítjük).
  4. A húst sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és lefedve 1,5 órát pároljuk.
  5. Ekkor rácsurgatjuk a mézet úgy, hogy mindenhol “befedje” a húst és további 30-40 percig pirítjuk (amíg a hús teljesen megpuhul).

Párolt zöldségekkel, tört-, vagy sült krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »