fotó: pixabay.com
Hozzávalók
1,5 kg csontos karaj
6 gerezd fokhagyma
6-6 evőkanál szójaszósz és méz
3 evőkanál szezámolaj
6-8 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- Összekeverjük a szezámolajat a szójaszósszal és a préselt fokhagymával. A keveréket rákenjük a megmosott és szárazra törölt karajra.
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
- Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a karaj minden oldalát hirtelen megsütjük benne (kérgesítjük).
- A húst sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és lefedve 1,5 órát pároljuk.
- Ekkor rácsurgatjuk a mézet úgy, hogy mindenhol “befedje” a húst és további 30-40 percig pirítjuk (amíg a hús teljesen megpuhul).
Párolt zöldségekkel, tört-, vagy sült krumplival tálaljuk.
Szia!
Jöhet, jól hangzik. Javaslom megnézni a https://lelekgyogyir.wordpress.com oldalt.