Karaj receptek

Szójás-mézes karaj

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1,5 kg csontos karaj

6 gerezd fokhagyma
6-6 evőkanál szójaszósz és méz
3 evőkanál szezámolaj

6-8 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés

 

  1. Összekeverjük a szezámolajat a szójaszósszal és a préselt fokhagymával. A keveréket rákenjük a megmosott és szárazra törölt karajra.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a karaj minden oldalát hirtelen megsütjük benne (kérgesítjük).
  4. A húst sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és lefedve 1,5 órát pároljuk.
  5. Ekkor rácsurgatjuk a mézet úgy, hogy mindenhol “befedje” a húst és további 30-40 percig pirítjuk (amíg a hús teljesen megpuhul).

Párolt zöldségekkel, tört-, vagy sült krumplival tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!
    Jöhet, jól hangzik. Javaslom megnézni a https://lelekgyogyir.wordpress.com oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!