fotó: pixabay.com
Hozzávalók
1 kg szarvasgerinc
4-5 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
fűszerek: só őrölt bors, rozmaring
A mártáshoz
2 db narancs
1 db citrom
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál Dijoni mustár
2 dl vörösbor
3 evőkanál ribizli lekvár
3 dl víz
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt gyömbér
Elkészítés
- A vöröshagymát aprítjuk, a citromot és a narancsot alaposan megmossuk, meghámozzuk, a héját felcsíkozzuk.
- Forraljuk fel a vizet, majd tegyük bele a citrus héjakat és a vöröshagymát, 2 percig forraljuk, majd leszűrjük a vizet.
- A leszűrt hagymát és a héjakat beletesszük egy edénybe, belecsavarjuk a citrom-, és 1 narancs levét, beleöntjük a bort és hozzáadjuk a mustárt és a lekvárt. Befűszerezzük és addig forraljuk, míg sűrű mártást kapunk.
- A húst felszeleteljük, sózzuk borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsok mindkét oldalát fél-fél percig pirítjuk. Amikor mindkét oldalán kéreg keletkezett, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a 150 fokos sütőben 10 percig sütjük úgy, hogy 2 percenként megfordítjuk a szeleteket.
- A serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a rozmaringot és a fokhagymát, majd a hússzeleteket is. Párszor megfordítjuk, közben a fűszeres vajjal meglocsoljuk.
Azonnal tálaljuk a mártással, és burgonya krokettet kínálunk hozzá.
A rozmaring forrázatot epebántalmakra fogyaszthatjuk. További érdekességeket a rozmaringról itt olvashatsz.
Szia!
Remek recept,igen elnyerte a kedvemet az alkotásra. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://husetelek.wordpress.com oldalt.