Karaj receptek

Koreai tésztaétel-Jajangmyeon

Mindig is érdekelt, hogy hogyan készülnek a különféle távol-keleti mártások, melyek annyira ízlenek nekem. Íme egy újabb “leleplezés”:

 

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

50 dkg friss rámen tészta (ez a cérnametéltnél vastagabb, de a spagettinél vékonyabb tészta; pótolható a spaghettini n.3 tésztával)
60 dkg karaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagyobb cukkini
50 dkg (3 db) burgonya
25 dkg gomba
15-20 dkg fejes káposzta

1 db uborka
1-2 főtt tojás
szezámmag

Pác a húshoz

2 evőkanál rizsbor
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt gyömbér

Koreai fekete bab mártás

5 evőkanál fekete bab paszta
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál barna cukor
4 evőkanál rizsbor
2-2 dl víz és csirkehúsleves (kockából)
5 evőkanál étkezési keményítő, 4 evőkanál hideg vízben elkeverve

 

Elkészítés

 

  1. A megmosott karajról itassuk le a vizet, majd kockázzuk fel. A pác hozzávalóit keverjük össze, és alaposan keverjük át a hússal. 10-15 percet hagyjuk állni.
  2. Ezalatt vágjuk falatnyi kockákra a vöröshagymát, a burgonyát és a cukkinit, a gombákat pedig szeleteljük fel. A káposztát közepes kockára vágjuk, az uborkát vékony csíkokra.
  3. Forrósítsuk fel a wokot, ekkor tegyük bele az olajat, majd a fekete bab pasztát. Folyamatos kevergetés mellett 3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot is, és további 2-3 percig pirítjuk. Ekkor az egész masszát kivesszük egy tálkába úgy, hogy az olaj a wokban maradjon.
  4. A visszamaradt forró olajba tesszük a bepácolt húst, és 35 percig pároljuk. Most adjuk hozzá a burgonyát, a hagymát és a cukkinit, és főzzük 5-8 percig. Mehet bele a gomba és a káposzta is, és további 5 percig főzzük (közben sűrűn keverjük). Ekkor beletesszük a félretett fekete bab pasztát, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a csirkelevessel, rizsborral és a vízzel. Lefedve főzzük 5-8 percig.
  5. Amikor a hús megpuhult, beletesszük a vízzel elkevert étkezési keményítőt, és ha felforrt, vegyük le a tűzhelyről.
  6. A tésztát főzzük meg előírás szerint.

Uborkával és főtt tojással díszítve tálaljuk.

 

A gyömbér az erős fűszerek közé tartozik. Gyógyító hatásairól itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!  

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Imre,

    Köszönöm szépen!

  2. tolnai.imre.k@betafresh.eu says:

    Nagyon jól hangzik ez a recept is, tetszik, gratuláció hozzá. Ajánlom figyelmetekbe a https://csirkemell.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!