Mindig is érdekelt, hogy hogyan készülnek a különféle távol-keleti mártások, melyek annyira ízlenek nekem. Íme egy újabb “leleplezés”:
fotó: pixabay.com
Hozzávalók
50 dkg friss rámen tészta (ez a cérnametéltnél vastagabb, de a spagettinél vékonyabb tészta; pótolható a spaghettini n.3 tésztával)
60 dkg karaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagyobb cukkini
50 dkg (3 db) burgonya
25 dkg gomba
15-20 dkg fejes káposzta
1 db uborka
1-2 főtt tojás
szezámmag
Pác a húshoz
2 evőkanál rizsbor
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt gyömbér
Koreai fekete bab mártás
5 evőkanál fekete bab paszta
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál barna cukor
4 evőkanál rizsbor
2-2 dl víz és csirkehúsleves (kockából)
5 evőkanál étkezési keményítő, 4 evőkanál hideg vízben elkeverve
Elkészítés
- A megmosott karajról itassuk le a vizet, majd kockázzuk fel. A pác hozzávalóit keverjük össze, és alaposan keverjük át a hússal. 10-15 percet hagyjuk állni.
- Ezalatt vágjuk falatnyi kockákra a vöröshagymát, a burgonyát és a cukkinit, a gombákat pedig szeleteljük fel. A káposztát közepes kockára vágjuk, az uborkát vékony csíkokra.
- Forrósítsuk fel a wokot, ekkor tegyük bele az olajat, majd a fekete bab pasztát. Folyamatos kevergetés mellett 3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot is, és további 2-3 percig pirítjuk. Ekkor az egész masszát kivesszük egy tálkába úgy, hogy az olaj a wokban maradjon.
- A visszamaradt forró olajba tesszük a bepácolt húst, és 35 percig pároljuk. Most adjuk hozzá a burgonyát, a hagymát és a cukkinit, és főzzük 5-8 percig. Mehet bele a gomba és a káposzta is, és további 5 percig főzzük (közben sűrűn keverjük). Ekkor beletesszük a félretett fekete bab pasztát, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a csirkelevessel, rizsborral és a vízzel. Lefedve főzzük 5-8 percig.
- Amikor a hús megpuhult, beletesszük a vízzel elkevert étkezési keményítőt, és ha felforrt, vegyük le a tűzhelyről.
- A tésztát főzzük meg előírás szerint.
Uborkával és főtt tojással díszítve tálaljuk.
A gyömbér az erős fűszerek közé tartozik. Gyógyító hatásairól itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Kedves Imre,
Köszönöm szépen!
Nagyon jól hangzik ez a recept is, tetszik, gratuláció hozzá. Ajánlom figyelmetekbe a https://csirkemell.cafeblog.hu/ oldalt.