Karaj receptek

Olaszos sült karaj

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1 csontos rövidkaraj egészben (kb. 1,5 kg)

6-8 gerezd fokhagyma

1 l tej

6-8 szelet bacon szalonna

4 evőkanál olívaolaj

fűszerek: Provence-i fűszerkeverék, bazsalikom, oregánó, őrölt bors, só

 

Elkészítés

 

  1. A megmosott húst egy nagyobb tálba tesszük, ráöntünk annyi tejet, hogy ellepje, majd a kilapított fokhagymagerezdeket mellé szórjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Az olívaolajat összekeverjük a zöld-fűszerekkel. 
  3. A húst megszórjuk borssal, majd beleforgatjuk a fűszeres olajba (vagy bekenjük vele). Tepsibe tesszük, a tetejét betakarjuk a szalonna szeletekkel.
  4. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük letakarva, és 2,5 órán át pároljuk. Amikor a hús megpuhult levesszük a fóliát, megsózzuk a hús minden oldalát, visszatesszük a sütőbe és megpirítjuk.

Bármilyen köret illik hozzá.

 

A királyfűként is ismert bazsalikom egy sokoldalú zöld fűszer. Erről itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Örülök, hogy tetszik!

  2. Egészségtudatos says:

    Tetszik ez a szuper bejegyzés, mindenki próbálja ki! Javaslom megnézni a https://www.facebook.com/Beta-Fresh-Kft-106963327841053 oldalt, ha minőségi húst szeretnétek.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!