fotó: pixabay.com
Hozzávalók
1 csontos rövidkaraj egészben (kb. 1,5 kg)
6-8 gerezd fokhagyma
1 l tej
6-8 szelet bacon szalonna
4 evőkanál olívaolaj
fűszerek: Provence-i fűszerkeverék, bazsalikom, oregánó, őrölt bors, só
Elkészítés
- A megmosott húst egy nagyobb tálba tesszük, ráöntünk annyi tejet, hogy ellepje, majd a kilapított fokhagymagerezdeket mellé szórjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Az olívaolajat összekeverjük a zöld-fűszerekkel.
- A húst megszórjuk borssal, majd beleforgatjuk a fűszeres olajba (vagy bekenjük vele). Tepsibe tesszük, a tetejét betakarjuk a szalonna szeletekkel.
- 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük letakarva, és 2,5 órán át pároljuk. Amikor a hús megpuhult levesszük a fóliát, megsózzuk a hús minden oldalát, visszatesszük a sütőbe és megpirítjuk.
Bármilyen köret illik hozzá.
A királyfűként is ismert bazsalikom egy sokoldalú zöld fűszer. Erről itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Kedves Egészségtudatos,
Örülök, hogy tetszik!
Tetszik ez a szuper bejegyzés, mindenki próbálja ki! Javaslom megnézni a https://www.facebook.com/Beta-Fresh-Kft-106963327841053 oldalt, ha minőségi húst szeretnétek.