Gombás karaj
Hozzávalók
8 szelet karaj
70 dkg csiperke gomba
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
25 dkg mascarpone
fűszerek: só, őrölt szerecsendió, petrezselyemzöld
25 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
Elkészítés
- A szalonnát apró kockákra-, a gombát szeletekre vágjuk. A húst klopfoljuk és megszórjuk szerecsendióval.
- 3 dkg felforrósított vajban a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, majd kitesszük egy tányérra.
- A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a szalonnát, rátesszük a gombát és a préselt fokhagymát, fűszerezzük (a sóval óvatosan a szalonna sóssága miatt) és addig pároljuk, míg a leve elfő. Eközben felkarikázzuk az újhagymát. A kész gombát összekeverjük a mascarponéval és a hagymával.
- Egy kivajazott tepsibe leterítjük a hús felét, rásimítjuk a gombás keverék 2/3-át,betakarjuk a hús másik felével és rátesszük a maradék gombát. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 45-60 perc alatt készre sütjük.
Párolt zöldséggel, friss salátával tálaljuk.
A C vitaminban gazdag petrezselyem felhasználásáról itt olvashatsz bővebben.