Gombás karaj

saját fotó

Hozzávalók

8 szelet karaj

70 dkg csiperke gomba

1 csomag újhagyma

2 gerezd fokhagyma

15 dkg kolozsvári szalonna

25 dkg mascarpone

fűszerek: só, őrölt szerecsendió, petrezselyemzöld

25 dkg reszelt sajt

5 dkg vaj

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra-, a gombát szeletekre vágjuk. A húst klopfoljuk és megszórjuk szerecsendióval.
  2. 3 dkg felforrósított vajban a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, majd kitesszük egy tányérra.
  3. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a szalonnát, rátesszük a gombát és a préselt fokhagymát, fűszerezzük (a sóval óvatosan a szalonna sóssága miatt) és addig pároljuk, míg a leve elfő. Eközben felkarikázzuk az újhagymát. A kész gombát összekeverjük a mascarponéval és a hagymával.
  4. Egy kivajazott tepsibe leterítjük a hús felét, rásimítjuk a gombás keverék 2/3-át,betakarjuk a hús másik felével és rátesszük a maradék gombát. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 45-60 perc alatt készre sütjük.

Párolt zöldséggel, friss salátával tálaljuk.

A C vitaminban gazdag petrezselyem felhasználásáról itt olvashatsz bővebben.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »