Karaj receptek

Gombás karaj

saját fotó

Hozzávalók

 

8 szelet karaj

70 dkg csiperke gomba

1 csomag újhagyma

2 gerezd fokhagyma

15 dkg kolozsvári szalonna

25 dkg mascarpone

fűszerek: só, őrölt szerecsendió, petrezselyemzöld

25 dkg reszelt sajt

5 dkg vaj

 

Elkészítés

 

  1. A szalonnát apró kockákra-, a gombát szeletekre vágjuk. A húst klopfoljuk és megszórjuk szerecsendióval.
  2. 3 dkg felforrósított vajban a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, majd kitesszük egy tányérra.
  3. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a szalonnát, rátesszük a gombát és a préselt fokhagymát, fűszerezzük (a sóval óvatosan a szalonna sóssága miatt) és addig pároljuk, míg a leve elfő. Eközben felkarikázzuk az újhagymát. A kész gombát összekeverjük a mascarponéval és a hagymával.
  4. Egy kivajazott tepsibe leterítjük a hús felét, rásimítjuk a gombás keverék 2/3-át,betakarjuk a hús másik felével és rátesszük a maradék gombát. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 45-60 perc alatt készre sütjük.

Párolt zöldséggel, friss salátával tálaljuk.

 

A C vitaminban gazdag petrezselyem felhasználásáról itt olvashatsz bővebben.

 

 

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

  2. Egészségtudatos says:

    Szuper bejegyzés, köszönettel veszem. Javaslom megtekinteni a https://husetelek.wordpress.com/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!