Tepsis karaj

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

6 szelet karaj

2 fej lilahagyma

1 egész brokkoli

80 dkg burgonya

15 dkg reszelt sajt

2-4 dl főzőtejszín

fűszerek: só, őrölt szerecsendió, friss bazsalikom levél

Elkészítés

  1. A karajszeletek szélén az ínt bevágjuk 2-3 helyen, klopfoljuk és megszórjuk a szerecsendióval.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felszeleteljük, a brokkolit rózsákra szedjük, a burgonyát felszeleteljük.
  3. Egy tepsinek az aljába leterítjük a húsokat, és rászórjuk a zöldségeket, amit közben megsózunk. Annyi főzőtejszínt öntünk rá, hogy a hússzeleteket ellepje. Fóliával letakarjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
  5. Ekkor levesszük róla a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokon rápirítjuk azt.
  6. Amikor kivesszük a sütőből, szórjunk rá friss bazsalikom leveleket.

A bazsalikom olyan fűszer, melyet egy cserépben is tudunk termeszteni, így télen is karnyújtásnyira van a friss fűszer. Teáját széles körben alkalmazza a népi gyógyászat, erről itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »