Karaj receptek

Tepsis karaj

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

6 szelet karaj

2 fej lilahagyma

1 egész brokkoli

80 dkg burgonya

15 dkg reszelt sajt

2-4 dl főzőtejszín

fűszerek: só, őrölt szerecsendió, friss bazsalikom levél

 

Elkészítés

 

  1. A karajszeletek szélén az ínt bevágjuk 2-3 helyen, klopfoljuk és megszórjuk a szerecsendióval.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felszeleteljük, a brokkolit rózsákra szedjük, a burgonyát felszeleteljük.
  3. Egy tepsinek az aljába leterítjük a húsokat, és rászórjuk a zöldségeket, amit közben megsózunk. Annyi főzőtejszínt öntünk rá, hogy a hússzeleteket ellepje. Fóliával letakarjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
  5. Ekkor levesszük róla a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokon rápirítjuk azt.
  6. Amikor kivesszük a sütőből, szórjunk rá friss bazsalikom leveleket.

 

A bazsalikom olyan fűszer, melyet egy cserépben is tudunk termeszteni, így télen is karnyújtásnyira van a friss fűszer. Teáját széles körben alkalmazza a népi gyógyászat, erről itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Köszönöm a kedves szavakat!

  2. Egészségtudatos says:

    Szuper recept, tetszik, ki kell próbálni. Javaslom megtekinteni a https://husetelek.wordpress.com/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!