Hozzávalók
6 szelet karaj
2 fej lilahagyma
1 egész brokkoli
80 dkg burgonya
15 dkg reszelt sajt
2-4 dl főzőtejszín
fűszerek: só, őrölt szerecsendió, friss bazsalikom levél
Elkészítés
- A karajszeletek szélén az ínt bevágjuk 2-3 helyen, klopfoljuk és megszórjuk a szerecsendióval.
- A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felszeleteljük, a brokkolit rózsákra szedjük, a burgonyát felszeleteljük.
- Egy tepsinek az aljába leterítjük a húsokat, és rászórjuk a zöldségeket, amit közben megsózunk. Annyi főzőtejszínt öntünk rá, hogy a hússzeleteket ellepje. Fóliával letakarjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
- Ekkor levesszük róla a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokon rápirítjuk azt.
- Amikor kivesszük a sütőből, szórjunk rá friss bazsalikom leveleket.
A bazsalikom olyan fűszer, melyet egy cserépben is tudunk termeszteni, így télen is karnyújtásnyira van a friss fűszer. Teáját széles körben alkalmazza a népi gyógyászat, erről itt olvashatsz bővebben.
Kedves Egészségtudatos,
Köszönöm a kedves szavakat!
Szuper recept, tetszik, ki kell próbálni. Javaslom megtekinteni a https://husetelek.wordpress.com/ oldalt.