Rozmaringos sült karaj

forrás: pixabay.com

Hozzávalók

1 egész csontozott rövidkaraj

0,5-0,8 dl tej

1 fej fokhagyma

3 dl fehérbor

fűszerek: só, 4-5 friss rozmaring ág

Elkészítés

  1. A húst mossuk meg, és tegyük egy nagyobb tálba. A fokhagymát pucoljuk meg, kicsit lapítsuk ki a gerezdeket, és szórjuk a hús mellé. Öntsük le annyi tejjel, ami ellepi, és letakarva egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
  2. Másnap tegyük bele egy tepsibe, öntsük alá a fehérbort, tegyünk bele friss rozmaring ágakat, takarjuk le fóliával és 180 fokra előmelegített sütőben puhulásig pároljuk.
  3. Amikor a hús puha, levesszük róla a fóliát, minden oldalát megsózzuk, és pirulásig tovább sütjük a sütőben (kb. 10-15 perc).

Krumplipürével, zöldségekkel tálaljuk. 

A rozmaring kiváló fűszere a húsoknak, emellett a népi gyógyászatban is alkalmazzák. Akár balkonládában is termeszthetünk, és mivel fagytűrő növény, télen sem kell lemondanunk a friss fűszerről. A rozmaring szaporításáról és gondozásáról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »