Wellington karaj

forrás: pixabay.com

Hozzávalók

70 dkg rövidkaraj csont nélkül

30 dkg szeletel bacon szalonna

1 csomag leveles tészta

30 dkg gomba (vargánya vagy csiperke)

1 szál póréhagyma

1 csomag petrezselyemzöld

10 dkg vaj

fűszerek: só, bors, lestyán

1 db tojás sárgája

Elkészítés

  1. A megmosott húsról leitatjuk a vizet, sózzuk és borsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben és a hús minden oldalát megpirítjuk. Amikor minden oldala megpirult, öntsünk alá egy kis vizet és addig pároljuk, míg zsírjára sül. Ekkor vegyük ki a húst.
  2. A megmaradt zsiradékban dinszteljük meg az aprított póréhagymát, gombát, és petrezselyemzöldet. A levét pároljuk el (pestót készítsünk).
  3. A leveles tésztát terítsük ki, rakjuk rá fedésben a bacon szeleteket, és kenjük be a gombás pestóval. Helyezzük a közepére a húst, majd a maradék pestóval kenjük be.
  4. Hajtsuk a húsra a szalonna szeleteket és a tésztát is. Figyeljünk arra, hogy mindenhol befedje a tészta a húst.
  5. A tojás sárgájával kenjük be a tetejét, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig süssük. Gázsütőben érdemes félidőben letakarni a tetejét alufóliával (nem befedni!), hogy ne égjen meg a tésztánk.

Könnyebb köret illik hozzá, zöld-, vagy majonézes saláta.

A lestyán széleskörű felhasználhatóságáról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »