forrás: pixabay.com
Hozzávalók
70 dkg rövidkaraj csont nélkül
30 dkg szeletel bacon szalonna
1 csomag leveles tészta
30 dkg gomba (vargánya vagy csiperke)
1 szál póréhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
10 dkg vaj
fűszerek: só, bors, lestyán
1 db tojás sárgája
Elkészítés
- A megmosott húsról leitatjuk a vizet, sózzuk és borsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben és a hús minden oldalát megpirítjuk. Amikor minden oldala megpirult, öntsünk alá egy kis vizet és addig pároljuk, míg zsírjára sül. Ekkor vegyük ki a húst.
- A megmaradt zsiradékban dinszteljük meg az aprított póréhagymát, gombát, és petrezselyemzöldet. A levét pároljuk el (pestót készítsünk).
- A leveles tésztát terítsük ki, rakjuk rá fedésben a bacon szeleteket, és kenjük be a gombás pestóval. Helyezzük a közepére a húst, majd a maradék pestóval kenjük be.
- Hajtsuk a húsra a szalonna szeleteket és a tésztát is. Figyeljünk arra, hogy mindenhol befedje a tészta a húst.
- A tojás sárgájával kenjük be a tetejét, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig süssük. Gázsütőben érdemes félidőben letakarni a tetejét alufóliával (nem befedni!), hogy ne égjen meg a tésztánk.
Könnyebb köret illik hozzá, zöld-, vagy majonézes saláta.
A lestyán széleskörű felhasználhatóságáról itt olvashatsz bővebben.
Kedves Egészségtudatos,
Örülök, hogy elnyerte a tetszését!
Köszönöm ezt a szuper receptet.Javaslom megtekinteni a https://dieta-feherje.blog.hu/ oldalt.