Karaj receptek

Wellington karaj

forrás: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

70 dkg rövidkaraj csont nélkül

30 dkg szeletel bacon szalonna

1 csomag leveles tészta

30 dkg gomba (vargánya vagy csiperke)

1 szál póréhagyma

1 csomag petrezselyemzöld

10 dkg vaj

fűszerek: só, bors, lestyán

1 db tojás sárgája

 

Elkészítés

 

  1. A megmosott húsról leitatjuk a vizet, sózzuk és borsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben és a hús minden oldalát megpirítjuk. Amikor minden oldala megpirult, öntsünk alá egy kis vizet és addig pároljuk, míg zsírjára sül. Ekkor vegyük ki a húst.
  2. A megmaradt zsiradékban dinszteljük meg az aprított póréhagymát, gombát, és petrezselyemzöldet. A levét pároljuk el (pestót készítsünk).
  3. A leveles tésztát terítsük ki, rakjuk rá fedésben a bacon szeleteket, és kenjük be a gombás pestóval. Helyezzük a közepére a húst, majd a maradék pestóval kenjük be.
  4. Hajtsuk a húsra a szalonna szeleteket és a tésztát is. Figyeljünk arra, hogy mindenhol befedje a tészta a húst.
  5. A tojás sárgájával kenjük be a tetejét, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig süssük. Gázsütőben érdemes félidőben letakarni a tetejét alufóliával (nem befedni!), hogy ne égjen meg a tésztánk.

Könnyebb köret illik hozzá, zöld-, vagy majonézes saláta.

 

A lestyán széleskörű felhasználhatóságáról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Örülök, hogy elnyerte a tetszését!

  2. Egészségtudatos says:

    Köszönöm ezt a szuper receptet.Javaslom megtekinteni a https://dieta-feherje.blog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!