Kapros túróval töltött karaj

Ha gyorsan szeretnél valami különlegeset készíteni, akkor ajánlom ezt a receptet.

A tehéntúró helyett tehetünk bele juhtúrót is, de mivel ennek nagyon erőteljes íze van, kevesebb kell bele. Ekkor 25 dkg juhtúróhoz adunk 4 evőkanál tejfölt, és ezt keverjük el a többi hozzávalóval.

Kapros túróval töltött karaj

Hozzávalók

8 szelet karaj

50 dkg tehén túró

30 dkg reszelt sajt

fűszerek: só, bors, 1 csokor kapor

3 db tojás

finomliszt

zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A túrót összekeverjük a reszelt sajttal és a felaprított kaporral.
  3. A kiterített hússzeletekre halmozzuk a tölteléket, majd feltekerjük azokat.
  4. Bepanírozzuk a tekercseket (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és bő, forró olajban kisütjük.

Sült burgonyával, és fokhagymás mártogatóssal kínáljuk.

forrás: wikimedia.org

A kapor nem ismeretlen a népi gyógyászatban sem. Gyógyító hatásáról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »