Karaj receptek

Kapros túróval töltött karaj

Ha gyorsan szeretnél valami különlegeset készíteni, akkor ajánlom ezt a receptet.

A tehéntúró helyett tehetünk bele juhtúrót is, de mivel ennek nagyon erőteljes íze van, kevesebb kell bele. Ekkor 25 dkg juhtúróhoz adunk 4 evőkanál tejfölt, és ezt keverjük el a többi hozzávalóval.

Kapros túróval töltött karaj

 

Hozzávalók

 

8 szelet karaj

50 dkg tehén túró

30 dkg reszelt sajt

fűszerek: só, bors, 1 csokor kapor

3 db tojás

finomliszt

zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

 

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A túrót összekeverjük a reszelt sajttal és a felaprított kaporral.
  3. A kiterített hússzeletekre halmozzuk a tölteléket, majd feltekerjük azokat.
  4. Bepanírozzuk a tekercseket (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és bő, forró olajban kisütjük.

 

Sült burgonyával, és fokhagymás mártogatóssal kínáljuk.

 

forrás: wikimedia.org

 

A kapor nem ismeretlen a népi gyógyászatban sem. Gyógyító hatásáról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Jó étvágyat kívánok én is ehhez az igen hasznos recepthez. Javaslom megtekinteni a https://dragakovekasvanyok.wordpress.com oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!