Töltött karaj

Sonkás-gombás töltött karaj

Hozzávalók

10 szelet karaj

2 evőkanál olíva olaj

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

10 dkg sonka

3 fej gomba

1 csomag petrezselyemzöld

10 dkg reszelt sajt

fűszerek: só, bors, 2 db morzsolt zsályalevél

2 db tojás

liszt

zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, a hagymákat apróra vágjuk, a sonkát és a gombát csíkokra szeleteljük és a petrezselyemzöldet nagyon apróra szeleteljük (legjobb aprítógépben).
  2. Az olíva olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a sonkát, a gombát, és fűszerezzük. Megpirítjuk, majd kihűtjük.

    A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  3. A kihűlt sonkás keverékhez adjuk a reszelt sajtot, és a petrezselyemzöldet.
  4. A hússzeleteket kettesével kiterítjük az asztalra úgy, hogy negyed részben fedjék egymást. Ráhalmozzuk a tölteléket, és 5 db tekercset készítünk.
  5. Bepanírozzuk a tekercseket (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és bő, forró olajban kisütjük.

forrás: pixabay.com

Sült krumplival és friss salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »