Karaj receptek

Töltött karaj

Sonkás-gombás töltött karaj

 

Hozzávalók

 

10 szelet karaj

2 evőkanál olíva olaj

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

10 dkg sonka

3 fej gomba

1 csomag petrezselyemzöld

10 dkg reszelt sajt

fűszerek: só, bors, 2 db morzsolt zsályalevél

2 db tojás

liszt

zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

 

Elkészítés

 

  1. A húst kiklopfoljuk, a hagymákat apróra vágjuk, a sonkát és a gombát csíkokra szeleteljük és a petrezselyemzöldet nagyon apróra szeleteljük (legjobb aprítógépben).
  2. Az olíva olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a sonkát, a gombát, és fűszerezzük. Megpirítjuk, majd kihűtjük.
    A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  3. A kihűlt sonkás keverékhez adjuk a reszelt sajtot, és a petrezselyemzöldet.
  4. A hússzeleteket kettesével kiterítjük az asztalra úgy, hogy negyed részben fedjék egymást. Ráhalmozzuk a tölteléket, és 5 db tekercset készítünk.
  5. Bepanírozzuk a tekercseket (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és bő, forró olajban kisütjük.

 

forrás: pixabay.com

 

Sült krumplival és friss salátával tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Imre,

    Köszönöm a kedves szavakat!

  2. tolnai.imre.k@betafresh.eu says:

    Nagyon szuper recept, köszönöm szépen. Ajánlom nektek, ha minőségi húst szeretnétek enni, a https://www.facebook.com/Beta-Fresh-Kft-106963327841053 oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!