Sonkás-gombás töltött karaj
Hozzávalók
10 szelet karaj
2 evőkanál olíva olaj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sonka
3 fej gomba
1 csomag petrezselyemzöld
10 dkg reszelt sajt
fűszerek: só, bors, 2 db morzsolt zsályalevél
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A húst kiklopfoljuk, a hagymákat apróra vágjuk, a sonkát és a gombát csíkokra szeleteljük és a petrezselyemzöldet nagyon apróra szeleteljük (legjobb aprítógépben).
- Az olíva olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a sonkát, a gombát, és fűszerezzük. Megpirítjuk, majd kihűtjük.
A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk. - A kihűlt sonkás keverékhez adjuk a reszelt sajtot, és a petrezselyemzöldet.
- A hússzeleteket kettesével kiterítjük az asztalra úgy, hogy negyed részben fedjék egymást. Ráhalmozzuk a tölteléket, és 5 db tekercset készítünk.
- Bepanírozzuk a tekercseket (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és bő, forró olajban kisütjük.
Sült krumplival és friss salátával tálaljuk.
Kedves Imre,
Köszönöm a kedves szavakat!
Nagyon szuper recept, köszönöm szépen. Ajánlom nektek, ha minőségi húst szeretnétek enni, a https://www.facebook.com/Beta-Fresh-Kft-106963327841053 oldalt.