Rántott hús

A karaj a sertés egyik legszárazabb húsa, de néhány fortéllyal sokat javíthatunk ezen. A legtöbben a karajból rántott húst készítenek, lássuk ennek receptjét.

Rántott hús

Hozzávalók

Személyenként 2 szelet csont nélküli karaj

liszt

zsemlemorzsa

2-3 tojás

1-2 evőkanál tejföl

fűszerek: só, bors, rozmaring, fokhagymagranulátum

olaj

Elkészítés

  1. A hússzeleteket nem túl vékonyra kiklopfolom, a szélein az ínt bevágom.

    Egy kis tálkába olajat öntök és egy kenőecset segítségével bekenem a szeleteket. Ezután fűszerezem, majd ugyanezt megcsinálom a másik oldalával is. 2-3 órára hűtőbe teszem.
  2. A felvert tojásba belekeverem a tejfölt, ettől ropogós lesz a panír.
  3. A szokásos módon bepanírozom a hússzeleteket (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő, forró olajban kisütöm.

Sült krumplival, salátával tálalom.

forrás: pixabay.com

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: ,
Tovább a blogra »