Grillezett karaj

A karaj grillezésénél arra kell odafigyelni, hogy ez egy száraz hús. Fontos, hogy ha bepácoljuk, sót ne tegyünk a páclébe, mert elvonja azt a kevés folyadékot is, ami a húsban található. körülbelül 1,5-2 cm-es szeleteket grillezzünk. Az ennél vékonyabb hússzeletekből lesz a “cipőtalp”. Nagyon fontos, hogy magas hőmérsékleten süssük, ezért a grillrács maximum 5-6 centire legyen a parázstól. Oldalanként 1,5-2 percig sütjük, és lényeges, hogy a forgatásához kizárólag csipeszt használjunk (így nem folyik ki a hús leve). 

Hozzávalók

Személyenként 2 szelet karaj

Páclé: olaj, bors, rozmaring, mustár, paprikakrém

Elkészítés

  1. Összekeverjük a páclé hozzávalóit egy nagyobb edényben, beletesszük a hússzeleteket, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Sütés után sózzuk.

Grillezett zöldségekkel vagy friss paradicsommal tálaljuk.

forrás: pexels.com

Jó étvágyat kívánok!

forrás: Origo.hu 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »